Krämig saffranspaj med hallongrädde

En härlig paj med julkänsla! Kontrasten med hallongrädden mot saffranet är ljuvlig!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 gram smör eller margarin
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 kuvert saffran
  • 2 dl fint hackad sötmandel
  • Hallongrädde
  • 200 gram hallon
  • 1 msk florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2,5 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Kör alla pajingredienser i matberedare eller hacka samman dem för hand. Tryck ut degen io en form ca 23 cm i diameter. Ställ kallt i 30 minuter, grädda sen i 10 minuter i 200 grader.
    2. Stöt saffran med lite av sockret. Blanda samman fraiche, socker, saffran, ägg och vaniljsocker. Vänd ner mandeln. Häll smeten i pajskalet och grädda i 25-30 minuter.
    3. Till hallongrädden mosas bären lätt med sockret. Vispa grädden ganska fast och vänd ner hallonmoset. Söta mer om det känns nödvändigt.
    4. Servera pajen ljummen med en klick hallongrädde!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben