Krämig sallad

Serverar: 3-4 portioner

Super god sallad, lite matigare.

Ingredienser

  • 1 ask gula små tomater
  • 250 g frysta tinade haricots verts (kan uteslutas)
  • 140 g Kvibille ädelost (bit)
  • 1 kruka sallad el salladshuvud
  • 1 dl rostade salta solrosfrön
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger (vit)
  • flingsalt
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    Blanda salladen, haricots verts har jag ersatt med gurka som fungerar lika bra. Rör ihop creme fraiche, olja och vinäger. Smula i ädelosten och vänd ner allt i salladen. Salta och peppra. När man har denna sallad kan man enbart äta den till ex grillat kött, stekt kött och utesluta ex potatis, pasta eller vad man brukar ha till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    asalun_68 23 juni 2012

    Jättegod sallad, jag tog philadelfia ost istf ädelost

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Pastasallad
    Pastasalladen är en av våra absoluta picknickfavoriter. I sin enkelhet...

    Zinfandel
    Drick ett neutralt vitt vin, drick ett ljust rosévin med viss sötma...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben