Krämig skaldjurspasta

Serverar: 4 portioner

Superenkel pasta med krämig skaldjurssås är en given succé

Ingredienser

  • 1 burk räkor i lag, 170 g
  • 1 burk kräftstjärtar i lag, 170 g
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk fiskfond
  • 1 tsk curry
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 bunt dill
  • 300 g pasta, t ex tagliatelle
  • Instruktioner

    1. Låt räkorna och kräftstjärtarna rinna av.
    2. Koka pastan.
    3. Koka upp grädden med fonden, curry och tomatpurén. Låt puttra ett par minuter. Vispa i créme fraichen och smaka av med salt och peppar.
    4. Finhacka dillen, spara en kvist till garnering.
    5. Koka upp såsen. Rör i räkorna och kräftstjärtarna och värm försiktigt. Ta kastrullen från värmen och vänd i dillen.
    6. Häll såsen över pastan.
    7. Garnera med en dillkvist och servera.
    8. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    qse 27 mars 2010

    Jättegott!!

    sannado 29 mars 2010

    Kommer absolut att laga detta fler gånger... :-)

    Antan 31 mars 2011

    Kanongott...Det blir dubbel omgång nästa gång till matlådor ....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben