Krämig skysås med pulverost sås till kycklingklubbor eller lår

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Enkelt, snabbt, gott och det sköter sig självt. Det är viktigt att man får med sig riktigt rökt alspåns skinka eller fläsk från närmaste rökeri som ger den där godare tuffare röksmaken i såsen, eller nån motsvarande rökarom som droppas i.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingklubbor/lår
  • ½ dl soja
  • 1 msk paprikakrydda
  • 1 msk currykrydda
  • 66 g Blå Band gräddsås (2/3 pkt)
  • 50 g rökt skinka
  • 1,5 dl vatten
  • 1 l mjölk
  • 100-150 g riven Edamer eller Hushållsost
  • 1 msk smör
  • Grovmalen svartpeppar
  • Tillsätt ev. egna örter, chili t.ex. och små uppfrysta grönsaker i efterhand om så önskas
  • Instruktioner

    1. Häll i vattnet i en stor rostfri kokkastrull. Klipp ner skinkan i små bitar. Lägg i kycklingen, sprid soja över och krydda jämt med curry och paprika. Ställ in i ugn under lock på 200 grader i ca en timme tills det är klart. Ta ut och häll över kycklingskyn i en annan kastrull och tillsätt smör, ost och pulversåsen och koka upp. Rör om och späd sen med mjölk tills rätt såskonsistens uppstår och puttra 2 min.
    2. Rensa kycklingen från benen och lägg bitarna i såsen som en gryta. Servera med potatis, lingonsylt och rödvinbärsgelé eller med ris eller pasta, eventuellt med ketchup och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben