Krämig svamppasta

Serverar: 4 portioner

Höstens svamp får bilda sällskap med en härligt krämig pasta på vitt vin, grädde och spenat.

Ingredienser

  • 400 g svamp tex. kantareller, karljohanssvamp och champinjoner
  • 400 g pasta tex. strozzapreti
  • 1 purjolök
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 250 g färsk bladspenat
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 4 msk smör
  • Salt
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ansa och skiva svampen. Fräs den i 2 msk smör i en stor stekpanna tills vätskan ångats bort. Krydda svampen med ½ tsk salt och lägg åt sidan.
    2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    3. Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i 2 msk smör i en stekpanna någon minut. Tillsätt vinet och låt koka ner till ca hälften återstår. Tillsätt grädde och finhackad timjan. Låt småkoka 3-5 minuter.
    4. Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten ångkoka någon minut. Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet.
    5. Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och finriven parmesanost i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen "klibbar" fast på pastan, ca 1 minut.
    6. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben