I ett naffs har du svängt ihop denna enkla och goda pastarätt!
Välj din favoritsvamp, alla går lika bra!
Ingredienser
250 g svamp
1 msk smör
½ gul lök
½ vitlöksklyfta
Salt
Peppar
1 msk vetemjöl
1 dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
1 msk hackad persilja
Servering
150 g valfri pasta
15 g parmesanost
Grönsallad
Instruktioner
- Ansa, skär ner och fräs svampen i smör tills vattnet ångat bort. Finhacka löken och riv vitlöken fint, tillsätt i pannan. Fräs 2 minuter till och smaka av med salt och peppar.
- Pudra över vetemjöl, rör om och späd med grädde och mjölk. Låt puttra 3 minuter, smaka av och vänd ner persilja. Späd eventuellt med vatten om det behövs.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och servera med svampsås, finriven parmesanost och grönsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)