Krämig tonfiskpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den är god och är lätt att göra i ordning.

Ingredienser

  • 2 ½ dl rågsikt
  • 100 g margarin
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 burk lätt-tonfisk à 185 g
  • 1 burk champinjonstuvning à 200 g
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk basilika
  • ½ dl solrosfrö
  • 1 dl riven ost
  • Ugn: 175 grader
  • Instruktioner

    1. Smula ner matfettet i mjölet till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop degen. Tryck ut degen i en pajform och nagga botten. Sätt en remsa aluminiumfolie runt kanten och förgrädda pajskalet ca 10 minuter. Ta bort aluminiumfolien.
    2. Låt tonfisken rinna av och fördela den i det förgräddade pajskalet. Rör ihop champinjonstuvningen med crème fraiche och basilika. Bred det över tonfisken. Strö över ost och solrosfrö.
    3. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills allt har fin färg. Bjud en sallad till.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben