Krämig torsk- och räksoppa med apelsinsmak

Serverar: 4 portioner

Underbart krämig och fräsch soppa med en massa gott i!

Ingredienser

  • 1 liten purjolök
  • 1 fänkål
  • Olivolja att steka i
  • 6 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 400 g torskfilé
  • ½ dl koncentrerad apelsinjuice
  • ½ tsk torkad timjan
  • ½ tsk torkad basilika
  • 1 burk små vita bönor, 400g
  • ½ kg oskalade räkor eller 200 g skalade
  • Krutonger
  • 2 skivor formbröd
  • Olivolja
  • Servering
  • Riven parmesanost
  • Instruktioner

    1. Börja med krutongerna. Skär formbrödet i tärningar och stek det i ganska rikligt med olivolja i en stekpanna. Brödet ska få färg.
    2. Ansa och skär purjolöken i fina skivor. Dela fänkålen i tärningar. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta. Tillsätt vatten, hönsbuljongtärningar och vispgrädde och låt soppan koka i 10 minuter.
    3. Skär torsken i tärningar och tillsätt den tillsammans med apelsinjuice, timjan, basilika och väl sköljda bönor. Låt soppan sjuda i ytterligare 5 minuter. Avsluta med att röra i räkorna som bara ska bli varma.
    4. Servera soppan med krutonger och riven parmesanost på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben