Krämig vegetarisk lasagne

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Smakrik och mustig lasagne som passar såväl till vardags som till fest. Vill man variera receptet kan man byta ut keso mot fetaost eller tillsätta svarta oliver i såsen.

Ingredienser

  • 2 morötter
  • 2 squash
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chilifrukt
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk svartpeppar
  • Salt
  • 1 nypa basilikablad
  • 250 g bladspenat
  • 150 g keso
  • 9 lasagneplattor
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Hacka lök, vitlök och chili. Skala och skär morötterna och squashen i halvmånar. Fräs lök och morötter i olja cirka 5 minuter.
    2. Tillsätt squash, krossade tomater, crème fraiche och kryddor. (EJ basilikan). Smaka av med chili, svartpeppar och salt (men tänk på att om du använder fetaost så är den redan lite salt).
    3. Låt alltsammans puttra i 10 minuter och tillsätt sedan basilikan.
    4. Krama ur vattnet ordentligt ur spenaten och börja bygga upp lasagnen. Börja med sås och varva sedan med lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och keson, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och keson, lasagneplattor, sås och sist den rivna osten.
    5. Grädda 30 minuter i 225º.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    jhaggstrom 23 juni 2011

    Supergott! Dock använde jag färsk spenat, funkade hur bra som helst :)

    Biinii 10 oktober 2012

    Helt ok lasagne! :)

    fairy11 14 december 2013

    Mycket god lasagne och väldigt lätt att göra! Jag valde dock att riva både morötter och squash för att få en konsistens mer lik köttfärs! Serverade med grönsallad och en minibaguette.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben