Krämig vitlöksdoftande fiskgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Så gott så gott så gott...och enkelt...

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé av tex. torsk eller kolja
  • ½ zucchini
  • 2 gula lökar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 tsk vetemjöl (eller red med tex majzena)
  • 1 dl vitt vin (matlagningsvin går bra)
  • 2-3 dl grädde (eller matlagningsgrädde)
  • ½ fiskbuljongtärning (eller fond)
  • 1 msk osötad senap
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • salt
  • Instruktioner

    1. Skär fisken i bitar. Dela zucchinin på längden och Skär ½ cm tjocka skivor. Skala och klyfta lök. Fräs lök och zucchini i smör. Pressa över vitlöksklyftorna.
    2. Tillsätt vin. Rör ut mjölet i grädden och tillsätt så detta tillsammans med buljongtärningen/fonden, senap och persilja. Låt såsen koka upp.
    3. Salta och peppra fisken. Lägg ner den i såsen. Låt fisken koka på svag värme i ca. 5-10 min, beroende på filéernas tjocklek.
    4. Servera med potatis, gärna färskpotatis vid säsong, eller ris.

    Liknande recept

    4
    30 min
    4
    2

    Kommentarer (2)

    Heisjo 9 juni 2009

    Supergott. Lite klippt persilja över vid serveringen förhöjer synintrycket som annars är lite "blekt"

    shalona 9 juni 2009

    Så sant så sant... =) Brukar jag göra med, men glömde att skriva...tur du kom på det! ;) *L*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben