Krämig vitlökssoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Vitlökssoppa med bacon som serveras med örtgratinerade tunnbröd.

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 6 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 ½ msk vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • Salt
  • Peppar
  • 140 g bacon
  • Tunnbröd
  • Italienska örtkryddor
  • 2 dl västerbottenost (riven)
  • Instruktioner

    1. Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i vatten och smula ner buljongtärningen Låt koka några minuter. Rör ut vetemjölet i lite av grädden och vispa ner i buljongen. Häll i resten av grädden. Låt soppan koka cirka 10-15 minuter. Hacka gräslöken. Rör ner den i soppan. Smaksätt med salt och peppar. Toppa soppan med bacon före servering.
    2. Fördela osten på tunnbrödet och därefter örterna på osten. Gratineras i ugnen i cirka 5-10 minuter. Skär brödet i mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben