Kraschad potatis med parmesan

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Något av det godaste som finns i potatisväg. Gott till grillat. Funkar bra att göra på överbliven kokt potatis.

Ingredienser

  • 16 små kokta potatisar med skal
  • Ca 1 dl olivolja
  • Ca 1 dl finriven parmesan
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll olivoljan på en plåt och bred ut med en pensel. Pensla potatisarna generöst med oljan på plåten.
    3. Tryck till varje potatis ordentligt med handen så att de blir en dryg cm tjocka. Pensla ännu en gång potatisarna generöst med oljan som finns på plåten och salta lätt.
    4. Stek i ugn tills potatisarna är knapriga och bruna, ca 20-25 minuter beroende på storlek.
    5. Strö över parmesan, peppra och grädda i ytterligare 5-10 minuter.

    Liknande recept

    4.8
    40 min
    3-4
    12

    Kommentarer (1)

    Bumbis 6 maj 2012

    Gott. Gjorde dettaigår men hade även lite pressad vitlök i oljan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben