Crash Hot Potatoes, eller kraschade potatisar som rätten heter på svenska. Receptet kommer ursprungligen från den australiensisk matskribenten Jill Duiplex. kanske är det perfeka sättet att laga potatis? Det är iaf garanterat ett roligare tillbehör.
Ingredienser
12 st potatisar (kokt)
1 dl olivolja
Rosmarin (hackad)
Salt
Svartpeppar (nymald)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
Häll olivolja på en plåt. Rulla runt potatisen lite i oljan. Tryck till varje potatis ordentligt så att de blir en dryg cm tjocka. Bli inte nervös det ska se ut som en olycka.
Pensla potatisen med oljan från plåten och salta lätt.
Baka tills potatisarna bli gyllene, cirka 20 minuter. Strö över hackad färsk rosmarin. Fortsätt baka ca 10 minuter tills potatisarna har fått bra med färg.
- Jag har provat med andra kryddor så som rökt paprika pulver, vitlök, chili, allt verkar fungera till detta recept.
Liknande recept
Kommentarer (12)
Sååå ljuvligt gott. Blev klart imponerad av hur saftigt och knaprigt det blev. Åt det tillsammans med lövbiff och vitlökssmör. Kommer hamna många fler gånger på matbordet här hemma:-))
Mums....:) Lilltjejen åt tre portioner så idag är man utan matlåda...:)
Här kommer bilden....mums!
Ja nu har vi ätit dessa goda. Och det var nog det godaste jag har ätit. Min man, som är en potatisälskare, sa att det här måste du göra varje gg. Det är inget dåligt betyg dé. Hälsningar Miaria
Det här var bland det godaste jag ätit i potatisväg. Min man, som är en potatisälskare, sa "det här måste du göra varje gg". Det är inget dåligt betyg dé. Hälsningar Miaria
Ny favorit här hemma, alla älskade potatisen.
Låter jättrgott och jag älskar formuleringen " ska se ut som en olycka". Det borde gälla alla recept!
RIKTIGT GÖTT! Men en timma tycker vi är lagom då blir potatis lite knaprig i kanterna, MUMS, en ofta återkommande rätt hos oss. Tack för detta recept.
Supergott, är ingen potatisälskare.Men detta var utöver det vanliga.Kryddar med olika kryddor och en ny potatisrätt.
Supergott, är ingen potatisälskare.Men detta var utöver det vanliga.Kryddar med olika kryddor och en ny potatisrätt.
Hej, Ska potatisen vara rå el kokt, innan man "krachar" den? Mvh
Super gott, jag la en klick aromsmör i var potatis till servering..