Kreolsk fläskfilépanna

Serverar: 4 portioner

En god fläskfilépanna på ganska kort tid.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • 2 msk olja
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ msk kalvfond
  • 200 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar blekselleri
  • 2 gröna paprikor
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipulver
  • ¼ tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • Instruktioner

    1. Putsa fläskfilén fri från fett och hinnor. Skär köttet i centimetertjocka skivor. Bryn skivorna hastigt i olja i en het stekpanna så de får färg på båda sidor. Ta upp köttet och vispa ur pannan med vatten och kalvfond.
    2. Dela svampen i bitar eller skivor. Skala och hacka löken. Krossa vitlöksklyftorna. Strimla bleksellerin och de urkärnade paprikorna.
    3. Hetta upp olja i en gryta. Lägg i grönsakerna och fräs dem mjuka på svag värme utan att de får färg, rör hela tiden. Rör i chilipulver, paprikapulver och oregano, låt fräsa med en minut. Salta och peppra.
    4. Häll på krossade tomater och lägg i köttskivorna och buljongen. Låt grytan puttra 7-8 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben