Kreolsk gryta

Serverar: 4-6 portioner

En gryta med mycket smak. Blir bara godare om den får stå och "dra" en dag.

Ingredienser

  • 900 gram fläskfilé eller kycklingfilé
  • 3 starka korvar, typ kabanoss eller ölkorv
  • 1 burk syltlök
  • 2 små burkar svarta oliver
  • 2 röda paprikor
  • 1 1/2 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    Skär korven i skivor och stek i stekgryta. Ta bort korven och lägg i köttet. Bryn köttet i korvfettet. Strimla paprikan. Salta och peppra köttet och strö över mjölet. Lägg tillbaka korven i grytan och tillsätt syltlök,oliver,hackad gurka,paprika och grädden. Koka grytan 15-20 minuter Smaka av med spad från syltlöken och pressa i vitlöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    anehas 8 april 2008

    Har själv gjort denna gryta flera gånger. Kanongod!!

    Nettie 26 maj 2008

    Jättegod gryta, enkel och snabb att tillaga dessutom.

    cjanstad 25 oktober 2009

    använde vildsvinskött. Blev lika gott som fläskfile.

    MariaNyckelpiga 21 december 2011

    Denna gjorde jag till 20 personer. Jag tog receptet och multiplicerade med fyra, vilket gav massor med mat över. Alla tyckte det var gott och det var enkelt att göra Jag bjöd på kokt potatis och sallad till. Men till resterna gjorde vi pressad potatis, vilket var ännu godare.

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben