Kreolsk gryta

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och mustig gryta. Många ingredienser, men jättelätt att tillaga!

Ingredienser

  • 900 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen)
  • 1 burk syltlök (ca 195 g)
  • 1 burk svarta urkärnade oliver ca 220 g
  • 2 röda paprikor
  • Ca 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
  • 4-5 dl grädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk mejram
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Skär korven i skivor och bryn den i en tjockbottnad gryta. Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram. Strö över mjölet.
    2. Tillsätt syltlöken, oliverna, den hackade gurkan och paprikan. Slå på grädden och låt koka i ca 10 min. Smaka ev. av med spad från syltlöken.
    3. Serveras med ris och en grönsallad

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    farmoringer 3 november 2009

    Tack för ett jättegott recept. Det enda som jag inte hade med var oliverna. Blev även gott i matlådan...Så tummen upp för denna rätt...

    tycons 4 maj 2010

    Jättegott recept som vi fick smaka i helgen av en kompis. Nu har jag med sparat ner det !!!! 5 plus

    amandolo 25 april 2013

    Tack för ett jättebra recept, blev supergott! / Amanda hedren

    Relaterade Artiklar

    Karibien
    Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben