En mycket god och mustig gryta. Många ingredienser, men jättelätt att tillaga!
Ingredienser
900 g fläskfilé eller fläskytterfilé
3 stora eller 6 små starka korvar (typ kabanossen)
1 burk syltlök (ca 195 g)
1 burk svarta urkärnade oliver ca 220 g
2 röda paprikor
Ca 1 dl hackad ättiksgurka eller cornichons
4-5 dl grädde
1 msk vetemjöl
1 tsk mejram
1 ½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Instruktioner
- Skär filén i ca 1 cm tjocka skivor. Skär korven i skivor och bryn den i en tjockbottnad gryta.
Ta upp korvarna, lägg dem åt sidan och bryn filén i fettet. Krydda med salt, peppar och mejram.
Strö över mjölet.
- Tillsätt syltlöken, oliverna, den hackade gurkan och paprikan. Slå på grädden och låt koka i ca 10 min. Smaka ev. av med spad från syltlöken.
- Serveras med ris och en grönsallad
Liknande recept
Kommentarer (3)
Relaterade Artiklar
Karibien
Jag befinner mig just nu i Västindien, på ön Bequia i Grendinerna. Vi...
Tack för ett jättegott recept. Det enda som jag inte hade med var oliverna. Blev även gott i matlådan...Så tummen upp för denna rätt...
Jättegott recept som vi fick smaka i helgen av en kompis. Nu har jag med sparat ner det !!!! 5 plus
Tack för ett jättebra recept, blev supergott! / Amanda hedren