Kretensiska champinjoner med potatis och kanel.

Serverar: 4 portioner

Det här smakar verkligen som på kreta. Kanelen ger must och smak åt rätten. Servera till bröd eller som tillbehör till grillmiddagen.

Ingredienser

  • 500 g färska champinjoner
  • 500 g tomater
  • 500 g potatis
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lagerblad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 kanelstång
  • Persilja att strö över vid servering
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär svampen i stora bitar. Skala potatisen och skär även den i stora bitar. Skölj och dela tomaterna. Skiva vitlöken.
    2. Fräs svampen och vitlöken några minuter i oljan. Lägg i tomater och koka sönder dem lite.
    3. Lägg i potatis, lagerblad, kanel, samt salt och peppar. Låt koka under lock i 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Strö över hackad persilja före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben