Krispig Cheddarkyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Kycklingen får en god smak av flingor och en dragonsås.

Ingredienser

  • 4 Kycklingfiléer
  • 1 msk osötad senap dijon
  • 1 äggula
  • 1½ dl flingor Kellogg´s K-special
  • (Cornflakes blir inte lika bra)
  • Salt
  • eppar
  • 1 dl riven cheddarost
  • SÅS
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond
  • 1½ msk maizena
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk dijonsenap
  • ½ tsk dragon (torkad)
  • Salt och peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader Putsa filéerna, salta och peppra. Blanda senap och äggula, pensla blandningen på filéerna. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Lägg flingorna i en plastpåse och banka lätt med en brödkavel tills de krossas. Blanda de krossade flingorna med riven ost. Strö krosset över kycklingfiléerna och tryck till med handen. Stek i ugn 20 - 30 minuter.
    2. SÅS Mät upp kallt vatten, kycklingfond och maizena i en kastrull. Vispa tills majsstärkelsen löst sig. Tillsätt grädden och värm under omrörning. Tillsätt senap och smula i dragon. Smaka av med salt och peppar och ev lite mer dragon. Servera med ris och en sallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben