Krispig fänkålssallad med cocktailtomater
En fräch sallad som passar bra till canelloni. Tunna, krispiga skivor av fänkål, syrliga tomater och salt parmesanost i god kombination.
Ingredienser
2 fänkål (ca 400 g)
250 g cocktailtomater
½ dl olivolja
2 msk vitvinsvinäger
2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
2 msk grovhackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
30 g parmesanost
Instruktioner
- Skär bort toppen på fänkålen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär fänkålen i mycket tunna skivor. Halvera tomaterna.
- Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt fänkålen och krama i dressingen. Blanda ner tomaterna och oregano. Lägg upp på ett serveringsfat och hyvla över parmesanost.
Liknande recept
Kommentarer (0)