Krispig fänkålssallad med cocktailtomater

Serverar: 6 portioner

En fräch sallad som passar bra till canelloni. Tunna, krispiga skivor av fänkål, syrliga tomater och salt parmesanost i god kombination.

Ingredienser

  • 2 fänkål (ca 400 g)
  • 250 g cocktailtomater
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk grovhackad färsk oregano eller 2 tsk torkad
  • 30 g parmesanost
  • Instruktioner

    1. Skär bort toppen på fänkålen. Halvera den och skär bort mittstocken. Skär fänkålen i mycket tunna skivor. Halvera tomaterna.
    2. Blanda olja, vinäger, salt och peppar i en bunke. Tillsätt fänkålen och krama i dressingen. Blanda ner tomaterna och oregano. Lägg upp på ett serveringsfat och hyvla över parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben