Krispig glassbakelse

Serverar: 9 portioner

De här krispiga glassbakelserna med choklad och nötter är perfekta att ha till hands i frysen när du får oväntat besök.

Ingredienser

  • 5 dl rostade rispuffar
  • 2½ dl ljust eller mörkt muscovadosocker
  • 2½ dl macadamianötter
  • 3 dl smält smör
  • 200 g ljus blockchoklad
  • 1 l choklad- eller vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Blanda rispuffar, muscovadosocker, nötter och 2½ dl smält smör i en stor skål. Fördela hälften av blandningen på botten av en form som är ca 20x20 cm i diameter. Pressa ner riset till ett jämntjockt lager.
    2. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en mikrovågssäker skål. Smält cirka tre minuter på medeleffekt i mikrovågsugnen. Rör om en gång. Vispa ner resten av smöret i chokladen till en jämn smet. Häll chokladen över rispuffarna. Stryk ut med baksidan av en sked till ett slätt lager. Låt stå kallt 10-15 minuter.
    3. Ta ut glassen ur frysen och låt den mjukna något. Fördela glassen i ett jämnt lager ovanpå chokladen och stryk ytan slät. Strö över resten av rispuffarna och pressa försiktigt ner till ett jämn lager.
    4. Täck över och frys cirka en timma, tills fast. Skär upp i nio fyrkantiga bitar och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben