Krispiga glassrutor

Serverar: 10-12 portioner

Glass med chokladsås? Nej, inte den här gången. Här är ett nytt och litet roligare sätt att tillreda glassen.

Ingredienser

  • ½ l choklad- eller vaniljglass
  • Krisptäcke
  • 3 dl cornflakes
  • 2 dl mandelbiskvier
  • 1 dl farin
  • 1 dl kokosflingor
  • 4 msk smält smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Ta ut glassen ur frysen och låt den tina.
    2. Smula sönder cornflakes och skär mandelbiskvierna i mindre bitar. Blanda samman cornflakes, biskvier, farin, kokosflingor och smält matfett. Häll ut hälften av smeten i en form, ca 20x20 cm, och platta till den.
    3. Skär glassen i cm-tjocka skivor och lägg den ovanpå smeten. Täck med resten av smeten. Täck över formen med plastfolie och frys glassen ca 1 timme eller längre.
    4. Skär i rutor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben