Krispiga kräftbollar med västerbotten

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Perfekt som tilltugg.

Ingredienser

  • 500 g kräftstjärtar
  • 300 g Västerbottenost
  • 8 st stjälkar dill
  • 2 st citroner
  • 2 tsk Sambal oelek
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • 4 msk olivolja
  • Till uppläggning
  • 24 st små salladsblad
  • 400 g kräftstjärtar
  • Instruktioner

    1. Riv det gula skalet av citronen. Grovriv västerbottenosten. Repa av dillbladen från skaften.
    2. Lägg kräftstjärtar, citronskal, västerbotten, dill, och sambal i en matberedare. Mixa hastigt.
    3. Häll ut ströbröd på en tallrik. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i ströbrödet.
    4. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Sänk till medelvärme. Stek bollarna tills gyllenbruna runt om. Dra åt sidan och låt svalna.
    5. Lägg upp sallatsblad i en ring. Lägg på de extra kräftstjärtarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben