Krispiga kräftbollar med västerbotten
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Perfekt som tilltugg.
Ingredienser
500 g kräftstjärtar
300 g Västerbottenost
8 st stjälkar dill
2 st citroner
2 tsk Sambal oelek
1 dl ströbröd
2 msk smör
4 msk olivolja
Till uppläggning
24 st små salladsblad
400 g kräftstjärtar
Instruktioner
Riv det gula skalet av citronen. Grovriv västerbottenosten. Repa av dillbladen från skaften.
Lägg kräftstjärtar, citronskal, västerbotten, dill, och sambal i en matberedare. Mixa hastigt.
Häll ut ströbröd på en tallrik. Forma smeten till små bollar. Rulla dem i ströbrödet.
Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Sänk till medelvärme. Stek bollarna tills gyllenbruna runt om. Dra åt sidan och låt svalna.
Lägg upp sallatsblad i en ring. Lägg på de extra kräftstjärtarna.
Liknande recept
Västerbotten royal
5
40 min
6
1
Krispiga kolakakor
4.6
8
Krispigt bacon och parmesan med spaghetti
4
Krispiga chokladmuffins
5
12
1
Krispiga fettsnåla sesamcrackers
50 min
Krämig och krispig räkpaj
30 min
4
Krispig sallad med kassler och soltorkade tomater
15 min
3
1
Krispiga chokladbollar
3
1
krispiga chokladbars med messmör
2 h 10 min
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!