Krispiga toscamuffins med apelsin och hasselnötskärnor

Serverar: 6 portioner

Saftiga muffins med smak av apelsin som göms under ett krispigt täcke av hasselnötskärnor!

Ingredienser

  • 100 g smör/margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal + saft av 1/2 apelsin
  • Glasyr
  • 100-150 g grovt hackade hasselnötskärnor
  • 50 g smör/margarin
  • 3/4 dl strösocker
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Muffinsen: Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen ett i taget. Rör ner apelsinskal + saft. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt. Fördela smeten i formarna och grädda 10 min i 200°C. Klicka över glasyren och fortsätt att grädda i ca 5-10 min eller tills glasyren fått fin färg.
    2. Glasyren: Lägg smör, socker, mjölk och mjöl i en kastrull och sjud på svag värme tills den tjocknar. Häll i nötterna, blanda runt och bred sedan över kakan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben