Otroligt lyxig och god fiskrätt med underbara smakkombinationer!
Grönsaker och sås kan förberedas i god tid.
Ingredienser
6 bitar tjock torskrygg, á 100 g
1 tsk salt
½ msk fänkålsfrön
½ dl ströbröd
2 msk hackad bladpersilja
50 g smör
Sås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk + 2 msk smör
1 dl champagne eller torrt vitt vin
½ dl champagnevinäger eller vitvinsvinäger
2½ dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 msk konc kycklingfond
3 msk finhackad dill
Grönsaker
½ liten kålrabbi, 175 g
1/4 kålrot, 175 g
½ litet fänkålsstånd, 125 g
1 msk smör
½ msk olivolja
½ tsk salt
Garnering
Dillkvistar
Servering
Pressad potatis