Krispigt smördegsflarn med bönkräm, grönsaker och fetaost

Serverar: 8 portioner

Ett väldigt krispigt flarn med god topping av krämig bönkräm och fräscha grönsaker.

Ingredienser

  • 250 g färsk smördeg
  • Bönkräm
  • 400 g kokta stora vita bönor
  • 1 citron
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grönsaker
  • 1 stor gulbeta
  • 1 silverlök
  • 1 litet fänkål
  • 1/4 gurka
  • 2 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • Garnering
  • Torkade tranbär
  • Grönkåls- och mangoldskott
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga den med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Ta ut plåten, lägg en till plåt på den gräddade smördegen så att den sjunker ihop.
    3. Bönkräm: Häll bönorna i ett durkslag, skölj dem med kallt vatten och låt rinna av. Riv det yttersta skalet av citronen. Hacka rosmarinen fint. Skala och skiva vitlöken. Mixa bönor, citronskal, rosmarin, vitlök, olivolja och vatten i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft.
    4. Grönsaker: Skala gulbeta och lök. Ansa fänkålen. Hyvla grönsakerna tunt med en mandolin. Blanda grönsakerna med olivoljan och några droppar citronsaft. Salta och peppra.
    5. Bred bönkrämen på smördegsflarnet och toppa med grönsaker och smulad fetaost. Garnera med tranbär och skott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben