Kristins bolognese

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Smakrik köttfärssås som funkar både som vardagsmat och helgmat.

Ingredienser

  • 500 g köttfärs nöt
  • 2 msk smör
  • 1 paprika, röd eller gul
  • ½ röd lök
  • 1 morot, som grovrivs
  • 3 champinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • Mjölk till utspädning om det blir för tjockt
  • Ca 1-2 dl chillisås
  • Ca 3-4 dl ketchup
  • 1 grönsaksbuljong
  • Ca ½ dl basilikablad som hackas fint
  • En nypa salt
  • En liten nypa vitpeppar
  • 2 msk permesanost
  • Ytterliggare parmesanost som tillbehör
  • Instruktioner

    1. Ta fram både en stekpanna och en gryta. Stek allt var för sig och häll sedan i grytan. Löken och paprikan bryns hastigt tillsammans med morötterna.
    2. Strö över mjöl och red av med grädde och vatten. Smula över buljong och krydda sedan med ovanstående.
    3. Om det blir för tjockt späd ut med mjölk. Bjud med valfri pasta och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben