Kronärtskockssallad med melon och hummus

Serverar: 4 portioner

Lättsam lunch eller middag under varma sköna dagar.

Ingredienser

  • 1 burk kronärtskockshjärtan, ca 400 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • Jucie och skal av 1 citron
  • 1 melon, t.ex. cantaloupe eller galia, ca 700 g
  • 2 mogna avokador
  • 35 g rucola
  • 1 dl cashewnötter
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Hummus
  • 200 g kikärter på burk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronjuice
  • 1 msk tahini (sesamfröpaste)
  • 1-2 krm spiskummin
  • Olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hummus: Skölj kikärterna och låt dem rinna av väl. Mixa dem med stavmixer. Skala vitlöken och tillsätt den, salt samt resten av ingredienserna. Smaka av med peppar.
    2. Låt kronärtskockhjärtan rinna av väl. Dela dem. Skala och finhacka vitlöken. Blanda med 2 msk olja, citronjuice och skal, 1 krm salt och 1 krm peppar. Låt kronärtskockhjärtan dra i marinaden en stund.
    3. Skär melonen i klyftor och ta bort skalet. Spara gärna några klyftor hela till serveringen. Skär resten i bitar. Dela och kärna ur avokadon. Skär i bitar.
    4. Blanda kronärtskocka, melon och avokado med rucola. Hacka cahewnötterna grovt. Servera med hummus.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben