Kronhjotskotletter med grönsakssås och höstens svampar

Serverar: 6 portioner

Rack är en bit hel kotlettrad där revbenen sitter kvar och är putsade. Ryggbenet är bortsågat.

Ingredienser

  • 1,2 kilo hjortkotlettrack
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Grönsakssås
  • 2 gula lökar
  • 1 morot
  • 1 palsternacka
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 små paprikor i tre färger
  • 1 röd chili, spansk pepparfrukt
  • 4 tomater
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 3 msk chilisås
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm timjan
  • 2 krm dragon
  • Tillbehör
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2+2 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 400 g blandad färsk svamp ca 2 liter
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Flingsalt
  • Timjan
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader eller 75 grader varmluft. Krydda och bryn kotlettraden i smör. Stek köttet färdigt i ugnen tills 62 grader innertemperatur ca 1½ timme.
    2. Skala lök, morot, palsternacka och vitlöksklyftor. Skölj och kärna ur paprikor och chili.
    3. Koka upp vatten i en kastrull. Skär ett tunt kryss på toppen av tomaterna och skär bort rotfästet. Lägg tomaterna 20 sekunder i kokande vatten. Lyft upp dem spolaunder kallt vatten och dra bort skalen. Klyfta och skär bort kärnorna.
    4. Skär alla grönsakerna i pyttesmå tärningar. Fräs allt utom tomaterna i olja 3-5 min. Tillsätt tomaterna, balsamvinäger, honung och chilisås. Låt koka ytterligare 2 min, smaka av och krydda med salt, peppar, timjan och dragon.
    5. Skala och koka potatisen 10 min, bryn den sedan färdig i 2 msk av smöret, salta. Grovhacka och bryn svampen i resten av smöret, salta och peppra.
    6. Skiva kotletterna, strö över flingsalt och servera med svamp, grönsakssås och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben