Krossad potatis med löjrom

Serverar: 4 portioner

Sommarens lyxigaste förrätt! Allt gott på en gång: färskpotatis, löjrom och färska örter.

Ingredienser

  • 300 g färskpotatis
  • 2 msk smör
  • 2 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • Flingsalt
  • Nymald vitpeppar
  • Till servering
  • Löjrom
  • Créme fraiche
  • Dill
  • Gräslök
  • Instruktioner

    1. Tvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt den ånga av.
    2. Krossa potatisen grovt med en sked. Blanda i smör, dill, gräslök. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma potatisen till puckar med hjälp av utstickare eller pepparkaksmått.
    4. Forma ett ägg av löjrom och lägg ovanpå potatispucken. Servera med en klick créme fraiche och garnera med dill och gräslök.
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben