Krossad potatis med olivolja

Serverar: 4 portioner

Krossad potatis med olivolja är ett perfekt tillbehör till det mesta, till exempel kött, fisk och kyckling.

Ingredienser

  • 800 g nykokt, skalad potatis
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 dl olivolja
  • 2 dl nyriven parmesan
  • 1 kruka persilja, hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    Krossa potatisen med en gaffel medan den är varm. Lägg i lök, citronsaft och olivolja. Vänd runt och avsluta med ost och persilja. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Semifinalen i Årets Kock
    I semifinalen i Malmö på tisdagen segrade Henrik Regnér från restau...

    Värdens mest berömda soppa – Bouillabaisse
    Redan 600 år efter Kristus var varianter denna soppa känd i antikens G...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben