Krossad vitlökspotatis med korv

Serverar: 4 portioner

En favoritpotatis som passar till det mesta. Den kokta potatisen mosas lätt så att örtoljan kan sugas upp och ge smak före gratineringen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk örter, hackade färska
  • 1 st vitlöksklyfta, pressad
  • 1 tsk salt
  • 2 st tomater
  • Tillbehör
  • 4 st korvar, stekta, t ex chorizo
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Borsta och koka potatisen mjuk. Blanda ihop olja, örter, vitlök och salt. Dela tomaterna i halvor.
    3. Häll av vattnet och häll potatisen på plåt med bakplåtspapper. Krossa potatisen lätt med potatisstöt eller trägaffel. Lägg tomaterna vid sidan om potatisen. Droppa över örtoljan.
    4. Stek i övre delen av ugnen 10-15 minuter.
    5. Servera med korven.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben