Krukmakarens goda låda

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Om man tycker om isterband kan denna maträtt rekommenderas.Använd gärna magra isterband så blir rätten inte så fet.

Ingredienser

  • 8-10 kalla kokta potatisar
  • 4 magra rökta isterband
  • 1 strimlad purjolök
  • 1 stor palsternacka
  • 3/4 - 1 tsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • 2 1/2 - 3 dl kaffegrädde
  • Instruktioner

    Skala och skiva potatisen Dra skinnet av korven, skiva och fräs i stekpanna.Rör om så att korven smular sig. Förväll purjon i lättsaltat vatten några minuter. Skala ocg riv palsternackan grovt. Lägg hälften av potatisen i i smord ugnsform. Bred korven över, sedan purjo och palsternacka. Strö över kryddorna och täck men resten av potatisen. Häll på grädden. Grädda lådan strax under mitten, i 200 grader tills potatisen fått fin färg, ca 30 min. Servera med sallad och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    evaldo 9 maj 2008

    Låter gott, ska prova vid tillfälle, jag älskar isterband i alla dess former.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben