Krusbärs- och rabarberkräm
Serverar:
4 portioner
En somrigt god efterrätt.
Ingredienser
4 dl färska, mogna krusbär, rensade och sköljda
2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
2-3 dl strösocker
7-8 dl vatten
2 msk potatismjöl
3 msk kallt vatten
Till servering
Mjölk eller grädde
Instruktioner
Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
Gör en redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.
Liknande recept
Saftig krusbärs-, apelsin- och mandelkaka
8
Frusen rabarberkräm på mandelkaka
4
12
Mummagod päron och rabarberkräm
15 min
4
Havreformar med rabarbermousse
4
24
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Mellanmål i trädgården
4.3
3
Cheesecaketårta med jordgubbar
3
1 h 30 min
8-10
1
Rabarberfool på engelskt sätt
4
Blommig marsipantårta
5
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!