Krusbärs- och rabarberkräm

Serverar: 4 portioner

En somrigt god efterrätt.

Ingredienser

  • 4 dl färska, mogna krusbär, rensade och sköljda
  • 2 rabarberstjälkar, ca 300 g, i små bitar
  • 2-3 dl strösocker
  • 7-8 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
  • 3 msk kallt vatten
  • Till servering
  • Mjölk eller grädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp bär och rabarber med socker och vatten. Sjud tills de mjuknat, 10-15 minuter.
    2. Gör en redning av potatismjöl och vatten. Vispa ner redningen, koka upp krämen under omrörning och dra åt sidan.
    3. Låt svalna något och servera med mjölk eller grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben