En varm sommareftermiddag i trädgården med ny kokt rabarberkräm pudrad med socker, kall mjölk, ett gott bröd och en ost värmd av solen är en enkel och njutbart kombination.
Ingredienser
Rabarberkräm
5 dl rabarber
5 dl vatten
2 dl socker
3 msk potatismjöl
1 dl vatten
Instruktioner
- Skär upp rabarberna i centimeterlånga bitar. Koka dem mjuka i vattnet och tillsätt sockret. Tillsätt potatismjölet ut rört i lite vatten och låt krämen få ett upp kok. Häll upp krämen i en vacker skål och sockra över. Låt krämen kallna. Servera med kall mjölk.
- Receptet på Italienskt bondbröd hittar du på Matklubbens sökmotor.
- En solvarm ost.
- Och som sagt en varm sommardag i trädgården.
Liknande recept
Kommentarer (3)
fin bild N Nilsson
Smakar som när jag var liten och mamma gjorde rabarberkräm!!
Jag la i en kanelstång som fick koka med i grytan också.