Mellanmål i trädgården

En varm sommareftermiddag i trädgården med ny kokt rabarberkräm pudrad med socker, kall mjölk, ett gott bröd och en ost värmd av solen är en enkel och njutbart kombination.

Ingredienser

  • Rabarberkräm
  • 5 dl rabarber
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 msk potatismjöl
  • 1 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skär upp rabarberna i centimeterlånga bitar. Koka dem mjuka i vattnet och tillsätt sockret. Tillsätt potatismjölet ut rört i lite vatten och låt krämen få ett upp kok. Häll upp krämen i en vacker skål och sockra över. Låt krämen kallna. Servera med kall mjölk.
    2. Receptet på Italienskt bondbröd hittar du på Matklubbens sökmotor.
    3. En solvarm ost.
    4. Och som sagt en varm sommardag i trädgården.

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (3)

    Carpenter 18 juni 2009

    fin bild N Nilsson

    kantomen 27 maj 2010

    Smakar som när jag var liten och mamma gjorde rabarberkräm!!

    b58ibbi 11 maj 2012

    Jag la i en kanelstång som fick koka med i grytan också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben