Krusbärs- och rabarbersaft

Härliga rabarber i skön förening med krusbär ger en underbar saft.

Ingredienser

  • 2 l krusbär
  • 4-5 stjälkar rabarber
  • 7-8 dl vatten
  • Per liter avrunnen saft
  • 6 dl strösocker
  • Konserveringsmedel, används efter tillverkarens anvisningar
  • Instruktioner

    1. Skölj bären, de behöver inte snoppas. Skiva rabarbern och lägg alt i en gryta med vattnet. Koka 10-15 minuter tills bären är mosade. Slå upp bärmassan i ren silduk och låt den självrinna tills den är torr.
    2. Mät saften och slå den tillbaka i den rengjorda grytan. Tillsätt sockret och koka upp. Rör så att sockret smälter och koka i 10 minuter.
    3. Ta grytan av värmen och skumma ytan väl. Tillsätt konserveringsmedel. Tappa saften på väl rengjorda flaskor så högt som möjligt och förslut väl. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    margitkallgren 14 juli 2011

    Tack för ett bra recept. Det blev jättegott! mvh Margit

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben