Härliga rabarber i skön förening med krusbär ger en underbar saft.
Ingredienser
2 l krusbär
4-5 stjälkar rabarber
7-8 dl vatten
Per liter avrunnen saft
6 dl strösocker
Konserveringsmedel, används efter tillverkarens anvisningar
Instruktioner
Skölj bären, de behöver inte snoppas. Skiva rabarbern och lägg alt i en gryta med vattnet. Koka 10-15 minuter tills bären är mosade. Slå upp bärmassan i ren silduk och låt den självrinna tills den är torr.
Mät saften och slå den tillbaka i den rengjorda grytan. Tillsätt sockret och koka upp. Rör så att sockret smälter och koka i 10 minuter.
Ta grytan av värmen och skumma ytan väl. Tillsätt konserveringsmedel. Tappa saften på väl rengjorda flaskor så högt som möjligt och förslut väl. Förvara svalt.
Tack för ett bra recept. Det blev jättegott! mvh Margit