En liten mördegskaka som gräddas i fina småbrödsformar.
Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör el margarin
1 litet ägg
Fyllning
1 dl krusbärsmarmelad
Några droppar grön hushållsfärg
2 msk kokosflingor
Instruktioner
Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kär på högsta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl vetemjöl. Låt degen vila kallt minst 30 min före utbakning.
Forma degen till en rulle. Skär den i 25 lika stora bitar. Rulla till kulor och lägg i småbrödsformar.
Fyllning:
Tryck en fördjupning i varje kula med mjölat finger. Lägg sedan en klick sylt i varje grop och strö över kokosflingor.
Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåt.