Krusbärsgrottor med kokos

Serverar: 25 portioner

En liten mördegskaka som gräddas i fina småbrödsformar.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 200 g smör el margarin
  • 1 litet ägg
  • Fyllning
  • 1 dl krusbärsmarmelad
  • Några droppar grön hushållsfärg
  • 2 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Mät upp alla ingredienser i en matberedare. Kär på högsta hastighet en kort stund. Skulle degen vara för kladdig tillsätt ytterligare ½ dl vetemjöl. Låt degen vila kallt minst 30 min före utbakning.
    2. Forma degen till en rulle. Skär den i 25 lika stora bitar. Rulla till kulor och lägg i småbrödsformar.
    3. Fyllning: Tryck en fördjupning i varje kula med mjölat finger. Lägg sedan en klick sylt i varje grop och strö över kokosflingor.
    4. Grädda i 175 grader i mitten av ugnen ca 15 min. Låt kakorna svalna på plåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben