Krusbärsmarmelad med kardemumma

Serverar: 3-4 portioner

Lyxig marmelad med pistaschnötter är gott på rostat bröd eller varma scones till en kopp nybryggt te. Receptet är från Allt om mat.

Ingredienser

  • 1 liter krusbär
  • 1 apelsin
  • 3 dl vatten
  • 5 dl syltsocker
  • 1 ½ tsk finstötta kardemummakärnor
  • 1 dl skalade grovhackade pistaschnötter el skållad mandel
  • Instruktioner

    1. Skölj och skär bort svarta fästet på krusbären. Halvera dem. Tvätta apelsinen och skär den med skalet på i små bitar.
    2. Koka krusbär, apelsin och vatten i en kastrull utan lock ca 10 minuter. Rör ner socker och kardemummakärnor. Låt koka ca 5 minuter. Blanda ner pistaschnötter.
    3. Fyll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    guardianlinda 14 augusti 2009

    Fick denna marmeladen i presnt av en vän, den är underbart god, rekommenderas starkt.......I min var det inga pistagenötter/Kram Linda

    zonale 18 augusti 2009

    En toppenmarmelad med bra konsistens. Smaken av kardemumma och apelsin passar mycket bra ihop. Uteslöt pistagenötterna och valde rivet apelsinskal i stället för bitar.

    mafia 28 september 2009

    Hade inga pistaschnötter, men det blev jättegott ändå. Dessutom var det bra, att jag fick användning för mina gamla frysta krusbär.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben