Lyxig marmelad med pistaschnötter är gott på rostat bröd eller varma scones till en kopp nybryggt te.
Receptet är från Allt om mat.
Ingredienser
1 liter krusbär
1 apelsin
3 dl vatten
5 dl syltsocker
1 ½ tsk finstötta kardemummakärnor
1 dl skalade grovhackade pistaschnötter el skållad mandel
Instruktioner
Skölj och skär bort svarta fästet på krusbären. Halvera dem. Tvätta apelsinen och skär den med skalet på i små bitar.
Koka krusbär, apelsin och vatten i en kastrull utan lock ca 10 minuter.
Rör ner socker och kardemummakärnor. Låt koka ca 5 minuter. Blanda ner pistaschnötter.
Fyll upp marmeladen på väl rengjorda varma burkar.
Fick denna marmeladen i presnt av en vän, den är underbart god, rekommenderas starkt.......I min var det inga pistagenötter/Kram Linda
zonale18 augusti 2009
En toppenmarmelad med bra konsistens. Smaken av kardemumma och apelsin passar mycket bra ihop. Uteslöt pistagenötterna och valde rivet apelsinskal i stället för bitar.
mafia28 september 2009
Hade inga pistaschnötter, men det blev jättegott ändå. Dessutom var det bra, att jag fick användning för mina gamla frysta krusbär.
Fick denna marmeladen i presnt av en vän, den är underbart god, rekommenderas starkt.......I min var det inga pistagenötter/Kram Linda
En toppenmarmelad med bra konsistens. Smaken av kardemumma och apelsin passar mycket bra ihop. Uteslöt pistagenötterna och valde rivet apelsinskal i stället för bitar.
Hade inga pistaschnötter, men det blev jättegott ändå. Dessutom var det bra, att jag fick användning för mina gamla frysta krusbär.