Krusbärspaj á la Nenne

Serverar: 10 portioner

Snabb och lätt att göra!

Ingredienser

  • Pajdegen
  • 125 g smör
  • 3 dl fullkornsvetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • ½ liter krusbär
  • 100 g riven mandelmassa
  • 50 g smör
  • ½ dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ dl fullkornsvetemjöl
  • 1 dl riven kokos
  • 1 cl mörk rom (kan uteslutas)
  • Garnering
  • Kokos eller florsocker
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Blanda hastigt ihop smöret med fullkornsvetemjöl och strösocker. Tillsätt ägget och arbeta ihop till en fin deg. Låt degen vila i en plastpåse i kylen ca 1 timma. Sätt ugnen på 200 grader Kavla ut degen och klä en pajform, 26 cm i diameter. Grädda 10 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och sänk temperaturen till 175 grader.
    2. Fyllningen: Rensa krusbären och dela dem om de är stora. Rör ihop mandelmassa, smör och strösocker. Rör i ägg, fullkornsvetemjöl, kokos och ev rom. Lägg häften av krusbären i pajskalet och täck med fyllningen. Fördela resten av krusbären över fyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen 25-30 minuter. Pudra med florsocker eller strö över lite riven kokos.
    3. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben