Krusbärspaj med mandel

Serverar: 8 portioner

Lite syrlig paj som smakar bäst ljummen med en kula vaniljglass.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 400 g krusbär, tinade eller färska
  • 1 dl socker
  • 1 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk nypressad citronjuice
  • Dekoration
  • Ca 50 g mandelspån
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Mixa i en matberedare, försedd med kniv, smör, havregryn, mjöl, socker och äggula till en deg. Tryck ut degen i en rund eller avlång form med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter eller 10x30 cm. Ställ formen i kylen ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Lägg krusbär, socker, muscovadosocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp och låt småkoka under omrörning i ca 10 minuter. Låt svalna.
    4. Lägg fyllningen i pajskalet och strö över mandelspån. Grädda pajen mitt i ugnen i 18-20 minuter.
    5. Servera den ljummen med en kula vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben