Krusbärspaj med maräng

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

Fresta med pajer fyllda av sommarens ljuvliga bär! Bjud på krispig krusbärspaj med maräng eller saftig vinbärspaj med kokostäcke!

Ingredienser

  • Botten
  • Ca ½ dl hela hasselnötter
  • 2¾ dl vetemjöl
  • 150 g kallt smör
  • Ca 1 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 500 g krusbär
  • ¾ dl strösocker
  • 2 msk potatismjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • ¾ dl socker
  • Instruktioner

    1. Mal nötterna och blanda degen. Kavla ut degen anpassad till formen, ca 27cm i diam, och lägg i. Nagga och ställ i kyl, minst 30 min.
    2. Förgrädda pajskalet i 200 grader, ca 10 min.
    3. Lägg i bären och strö över socker blandat med potatismjöl. Grädda ytterligare 20-25 min beroende på bärens storlek
    4. Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under ständig vispning. Spritsa eller klicka på marängen. Grädda ytterligare 10 min tills marängen fått fin färg.

    Liknande recept

    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben