Fresta med pajer fyllda av sommarens ljuvliga bär! Bjud på krispig krusbärspaj med maräng eller saftig vinbärspaj med kokostäcke!
Ingredienser
Botten
Ca ½ dl hela hasselnötter
2¾ dl vetemjöl
150 g kallt smör
Ca 1 msk kallt vatten
Fyllning
Ca 500 g krusbär
¾ dl strösocker
2 msk potatismjöl
Maräng
2 äggvitor
¾ dl socker
Instruktioner
Mal nötterna och blanda degen. Kavla ut degen anpassad till formen, ca 27cm i diam, och lägg i. Nagga och ställ i kyl, minst 30 min.
Förgrädda pajskalet i 200 grader, ca 10 min.
Lägg i bären och strö över socker blandat med potatismjöl. Grädda ytterligare 20-25 min beroende på bärens storlek
Vispa vitorna till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget under ständig vispning. Spritsa eller klicka på marängen. Grädda ytterligare 10 min tills marängen fått fin färg.