Krusbärssaft med myntasmak

Jag har två stora krusbärsbuskar som villigt ger mig bär varje sommar. Saftmajan är lätt och bra att koka saft med. Myntasmaken ändras något med tiden. Spara därför inte saften alltför länge.

Ingredienser

  • 1 kg krusbär
  • 6 dl strösocker
  • 4 st pepparmyntakvistar
  • Instruktioner

    1. Varva bär och socker i saftmajans silkorg. Lägg i myntakvistarna.
    2. Häll vatten i kokkärlet, ca 3 1/2 liter och sätt samman saftmajan enligt instruktionerna. Ånga sedan saften 45-60 min.
    3. Tappa upp saften på varma flaskor.
    4. Ger 1 liter saft.
    5. Servera till angenäm styrka och smak.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben