Zucchinisoppa med myntasmak

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

God sommarsoppa som också kan ätas kyld med en klick yoghurt.

Ingredienser

  • 1 kg zucchini
  • 2 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 myntablad
  • 2 kycklingbuljongtärningar
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Hacka löken och vitlöken. Skala zucchinin och skrapa ur fröna om den är stor. Liten zucchini behöver bara skivas. Fräs löken och vitlöken i oljan, tillsätt zucchinin, vatten, buljongtärningarna och 15 myntablad. Koka 10-15 minuter . Mixa soppan späd med mera vatten efter behov och smaka av med mera mynta, salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben