Zucchinisoppa med räkor

Serverar: 4 portioner

Servera gärna soppan med ett gott bondbröd. 262 kalorier per portion

Ingredienser

  • ½ purjolök
  • 2 zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 liter vatten
  • ½ citron
  • ½ tsk salt
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 410 g cannellinibönor
  • ½ påse spenat, á 80 g
  • 150 g skalade räkor
  • ½ msk dillfrön
  • Instruktioner

    1. Skölj och skiva purjolöken. Skölj och skär zucchinin i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs allt mjukt i olja. Häll på vinet och låt puttra någon minut. Smula över buljongtärningarna och tillsätt vattnet, låt koka 10 minuter.
    2. Mixa soppan jämn med en stavmixer. Skölj citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen. Tillsätt skal och juice till soppan, salta och peppra. Häll tillbaka soppan i kastrullen.
    3. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Ansa spenaten. Tillsätt bönor och spenat till soppan, värm den.
    4. Toppa soppan med räkor och dillfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben