Krydd- och chokladkakor
Lättbakade småkakor som doftar jul!
Ingredienser
250 g smör, rumsvarmt
25 g mörk sirap
300 g vetemjöl
2 g bakpulver
50 g mörk choklad
Kryddsocker
100 g råsocker
18 g stjärnanis
1 msk kardemumma
1 msk hel fänkål
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 grader.
Mixa ingredienserna till kryddsockret i en liten kryddkvarn eller med en mixerstav.
Blanda 90 gram kryddsocker med resten av ingredienserna i en bunke. (Resten av sockret kan sparas för framtida bak.)
Hacka chokladen och tillsätt. Blanda snabbt till en smidig deg.
Dela degen i två bitar och rulla till rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
Skiva upp kakorna och grädda i ugnen i 180 graders värme cirka 6-8 minuter
Liknande recept
Chokladkaka
4
1 h
20
Skurna chokladkakor
4.9
60
7
Sivs chokladkaka
4.9
50 min
12
4
Vit chokladkaka med lingonglasyr
40 min
15
Mumsiga krydd- och äppelbullar!
5
1 h 20 min
50-60
1
Mörk chokladkaka
1 h
5-6
1
Chokladkaka med kokos
3.5
15 min
6
2
Fransk chokladkaka
5
10-12
Chokladkaka på gräddfil
4
45 min
1
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!