Krydd- och chokladkakor

Lättbakade småkakor som doftar jul!

Ingredienser

  • 250 g smör, rumsvarmt
  • 25 g mörk sirap
  • 300 g vetemjöl
  • 2 g bakpulver
  • 50 g mörk choklad
  • Kryddsocker
  • 100 g råsocker
  • 18 g stjärnanis
  • 1 msk kardemumma
  • 1 msk hel fänkål
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Mixa ingredienserna till kryddsockret i en liten kryddkvarn eller med en mixerstav.
    3. Blanda 90 gram kryddsocker med resten av ingredienserna i en bunke. (Resten av sockret kan sparas för framtida bak.)
    4. Hacka chokladen och tillsätt. Blanda snabbt till en smidig deg.
    5. Dela degen i två bitar och rulla till rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter.
    6. Skiva upp kakorna och grädda i ugnen i 180 graders värme cirka 6-8 minuter

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben