Kryddbakad lax på saltbädd

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 45 minuter

God och enkel bjudrätt

Ingredienser

  • 600-800 gr laxfilé med skinn
  • grovt salt
  • saft av halv citron
  • Kryddtopp
  • 2 scharlottenlökar
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 dl finklippt dill
  • 1 msk repad färsk rosmarinblad eller
  • 1 tsk stött rosmarin
  • salt
  • peppar
  • 1 ägg
  • Örtsås
  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl hackad persilja
  • 1dl finklippt dill
  • Instruktioner

    Hacka löken och blanda med övriga ingredienser till kryddtoppen- Lägg laxen med skinnsidan neråt på saltbädden, klä, över citron och bred på kryddblandingen och stek i 200-225 graders varm ugn i ca 25 min. Koka upp fiskbuljongen till såsen, späd med grädde . Rör ihop med smör och vetemjöl, tillsätt under vispning. Koka några minuter.Rör ner persilja och dill och kör sedan ev såsen i mixern tills den blir vackert grön. Hetta upp igen och servera såsen till lax med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben