Kryddig äppeldessert med havrefras

Serverar: 4-5 portioner

Vacker att servera i glas. Mycket enkel att göra. Ljuvligt god med perfekt balans mellan sött och syrligt.

Ingredienser

  • 5 dl sötat äppelmos
  • 250 g kesella gourmet
  • 2½ cremé fraiche - 15%
  • 1 msk vaniljsocker
  • Havrefras
  • 75 g smör eller margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk kardemumma
  • 2 krm ingefära
  • Instruktioner

    1. Blanda kesella och cremé fraiche med vaniljsocker.
    2. Smält smöret i en stekpanna. Fräs havregryn, socker och kryddor utan att låte det ta för mycket färg. Låt svalna.
    3. Varva äppelmos, kesellakräm och havrefras i 4 eller 5 glas. Servera!

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben