Kryddig äppelkräm
Serverar:
4 portioner
En kräm som passar som efterrätt eller mellanmål
Ingredienser
4 dl äppelcider
5 kryddnejlikor
2 kardemummakapslar
1 kanelstång
3/4 dl strösocker
4 äpplen
1 1/2 msk potatismjöl
Instruktioner
Koka upp cider, nejlikor, kardemumma, kanelstång och socker. Låt sjuda i 10 minuter.
Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i bitar. Ta upp kryddorna och lägg ner äpplena i den kryddiga lagen. Låt koka tills äpplena är mjuka.
Rör ut potatismjölet i kallt vatten och red av krämen under omrörning. Koka upp till första bubblan. Ställ för att svalna. Servera med gräddmjölk.
Tips: Ska krämen serveras kall, strö över lite socker så skinnar den sig inte.
Lycka till! Smaklig måltid.
Liknande recept
Freddes kryddiga kycklingfilé med mustig färsk vitlökspasta
4.3
2
4
Kryddig Fisksoppa
4.2
4
9
KRYDDIGA JULBRÖD
3.4
1 h 20 min
2
11
Kryddig köttgryta
5
4
1
Linsgryta med kryddiga korvar
5
4
3
Kryddig köttfärssås med aubergine
4.3
30 min
4
3
Helstekt kryddig fläskkarré med kantarellsås
5
2 h 10 min
4-6
4
Ugnsbakad kryddig falukorv
4.7
1 h
4-6
18
Kryddig indisk kyckling
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!