Kryddig äppelkräm

Serverar: 4 portioner

En kräm som passar som efterrätt eller mellanmål

Ingredienser

  • 4 dl äppelcider
  • 5 kryddnejlikor
  • 2 kardemummakapslar
  • 1 kanelstång
  • 3/4 dl strösocker
  • 4 äpplen
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Koka upp cider, nejlikor, kardemumma, kanelstång och socker. Låt sjuda i 10 minuter.
    2. Skala eventuellt, kärna ur och skär äpplena i bitar. Ta upp kryddorna och lägg ner äpplena i den kryddiga lagen. Låt koka tills äpplena är mjuka.
    3. Rör ut potatismjölet i kallt vatten och red av krämen under omrörning. Koka upp till första bubblan. Ställ för att svalna. Servera med gräddmjölk.
    4. Tips: Ska krämen serveras kall, strö över lite socker så skinnar den sig inte.
    5. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben