Kryddig äppelsallad

Serverar: 1 portioner

Energi 155 kcal Fett 5 g Protein 2 g Kolhydrat 26 g Fibrer 1 g

Ingredienser

  • ½ schalottenlök
  • 2 droppar olivolja
  • 100 g äpple
  • 4 körsbärstomater
  • 5 g jordnötter
  • Persilja
  • Dressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • ¼ röd chili
  • 1 tsk socker
  • 1 msk fisksås (kan uteslutas)
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen. Pressa vitlöken, hacka den röda chilin, pressa citronen och blanda med resten av ingredienserna till dressingen – spara lite av citronsaften.
    2. Skär löken till salladen i tunna skivor och stek dem spröda i oljan.
    3. Skär äpple i papperstunna skivor och droppa genast med lite citron. Skär körsbärstomater i klyftor och hacka jordnötter och persilja.
    4. Blanda lök, äpplen, tomater, jordnötter och persilja i dressingen och servera ev. med lite gott bröd.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben