Kryddig äpplegelé

Tid: 1 timme

Förslag på smaksättning: 1-2 dl sherry i den silade saften. Mynta, timjan, rosmarin eller en kanelstång får koka med äpplena från början. Äpplena kan bytas ut mot paradisäpplen, valfria frukter, bär eller rosenblad.

Ingredienser

  • 1 kg syrliga äpplen
  • 4 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Gelésocker Multi /2 dl avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Skölj äpplena och skär bort eventuella skadade delar samt skaftet och blomfästet. Skär äpplena i bitar. Koka äpple och vatten under lock i ca 15 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Mät saften och blanda den med gelésocker i den rengjorda grytan och koka i 30 sekunder. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Förslut. Förvara i kylskåp.
    2. Tag 1 dl gelésocker multi /2 dl avrunnen saft.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben