Kryddig ärthummus

Serverar: 6 portioner

Det här är en mycket näringsrik dipsås som imponerar, den är fylld av smaker och är perfekt till grönsaksstavar.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt, liten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 5 dl frysta ärter
  • 1-1½ dl naturell yoghurt
  • 1 msk färskpressad limesaft
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 selleristjälkar, skurna i stavar
  • 1 morot, skuren i stavar
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken. Kärna ur chilifrukten och hacka den. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och vitlök 2-3 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt spiskummin och chili och fräs under omrörning cirka 1 minut tills kryddorna börjat dofta. Ta av från värmen och låt svalna 10 minuter.
    2. Lägg grönsaksblandningen i en mixer eller matberedare och mixa tills jämnt. Rör ner 1 dl yoghurt och blanda väl.
    3. Smaka av med lime, salt och peppar och rör ner mer yoghurt till önskad konsistens.
    4. Lägg dipsåsen i en skål och lägg morots- och selleristavar runt omkring.

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben